Client: Lowbridge (Bromley) Ltd
Status: Planning consented 2010
Budget: £14 million

This mixed-use development consists of 117 Residential Units and approximately 4000sft of commercial area. It is comprised of four blocks, varying in height between six and nine storeys, set around a raised internal private landscaped courtyard.

The final side of the courtyard is enclosed by a row of three storey mews houses, which front a newly created pedestrianised public route that invites the local community into the development thus integrating into this area of south London.

The scheme represents a reduction in density over a previously approved scheme for the site, and increases family-oriented housing instead of what was principally designed as one and two-bed flats.

The development provides ample amenity space in the form of balconies, roof terraces, gardens and a communal courtyard. The flats are predominantly dual aspect and aim to ensure a high quality of life for all residents.

Visuals
Glass Canvas
bromley road, london
residential - mixed-use
visual - dense development defining corner of bromley road & whitefoot lane
visual - massing rises up to frame southwest view down whitefoot lane
visual - facade detail of recessed corner balconies orientated to views
visual - public route opened up through the site
visual - courtyard garden for residents with private terraces
the existing building under-valued the site and provided no facade activity