Client: Private
Status: Completed 2005

The alterations and renovation to this six storey Grade II listed 1820s house in Belgravia have created a modern family home while preserving the character of the existing house. A number of later additions to the house have been removed, including the demolition of a projecting first floor extension to allow natural light into the lower floors.

A swimming pool has been inserted below the mews building and the lightwell enclosed with a new walk-on glass roof, accessible from the kitchen at ground floor level.

The original Portland stone staircase and balustrade have been restored and reclaimed timber and stone flooring laid throughout.

A new conservatory at roof terrace level features a frameless glass lantern. This compliments the contemporary landscaping treatment to the terrace and lightwell.

Photography
Panter Hudspith Architects
 
Awards
2006 Design Awards, Designer Magazine: Best Kitchen Award - Winner
2006 Design Awards, Designer Magazine: Best Bathroom Award - Winner
private house, chester square, london
private houses
original room proportions retained to create elegant kitchen adjacent to dining room
kitchen/ dining with controllable translucent glazed panels providing privacy to street
the dramatic lighting of the basement swimming pool
en suite bathroom with patterned etched shower screen
section with new swimming pool and relationship between main house and mews house